„Бања Лука се гради“: Изграђен нови кружни ток на Малти

Новизграђена кружна раскрница на Малти, на укрштању код некадашње „Мљекаре“, пуштена је у саобраћај, у оквиру напора на растерећењу града од гужви у току тзв. саобраћајних шпицева. Ово је већ шеста кружна раскрсница која је на ужем градском језгру изграђена у посљедњих годину и по.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао новизграђену раскрницу, нагласио је да је главни циљ изградње кружних раскрсница растерећење и модернизација саобраћаја у граду.

– До 2018. године, Бања Лука је имала укупно пет кружних токова, а сада их тренутно има 11. За непуних годину и по изграђено је шест кружних раскрсница, а тренутно се гради раскрсница код „Сирана“ – реако је Радојичић и додао да су још два нова кружна тока тренутно у фази расписивања јавних набавки. Поред тога, Град је недавно са „Путевима РС“ договорио градњу још три велика кружна тока на саобраћајницама које су у надлежности овог предузећа.

Радојичић је указао и да се у Обилићеву тренутно ради на спајању Источног транзита на правцу према Зеленом мосту и да ће ускоро почети изградња још једне кружне раскрснице на укрштању Крфске улице и Источног транзита.