„Бања Лука се гради“: Завршен велики резервоар на Крчмарицама, наставак радова

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, завршен је резервоар IV висинске зоне у насељу Чесма изнад Крчмарица, чијом изградњом су створени услови за снабдијевање виших дијелова Чесме.

-Завршена је фаза изградње новог великог резервоара четврте висинске зоне на највишој коти на Крчмарицама са двије коморе капацитета по 250 кубних метара, што је једна од најважнијих претпоставки за велики водоводни систем Чесме три и четири. О том се водосистему говори јако дуго, а сада смо у фази реализације од којих је ова, вриједна више од 500.000 КМ, завршена – казао је градоначелник Игор Радојичић који је данас обишао ово градилиште. Радове је успјешно извело предузеће „Нискоградња“.

Како је нагласио, за ову годину планирано је и већ одобрено кроз аранжман са ЕБРД-ом још два милиона КМ за наставак радова на овом водоводном систему.

-Сљедеће што треба да радимо јесте један резервоар на Чесми три, пумпне станице, потисни и доводни цјевоводи с циљем да, уколико завршимо преговоре са ЕБРД-ом у првој седмици јула у вези са тим аранжаманом, већ овог љета имамо извођача за наставак радова. Дакле, циљ нам је да кроз ова средства обезбиједимо ове године потпуни завршетак радова на Чесми три и четири – закључио је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић изразио је задовољство што је овај дуго очекивани посао кренуо да се реализује.

-Захвалност мјештана је велика градоначелнику и Градској управи на овоме што се ради а што смо чекали неколико деценија. Када пројекат у потпуности буде завршен, воду ће добити око три хиљаде становника овог дијела Чесме, плус дио Пријечана и дијела Лакташа – рекао је Маличевић.