Бања Лука домаћин првог „Куво гејминг феста“

Бања Лука ће од 6. до 8. септембра бити домаћин првог „Куво гејминг феста“, међународног фестивала гејмера. Овај догађај, како је најављено на данашњој конференцији за новинаре, имаће такмичарски и фестивалски дио.

У име организатора, Сергеј Слишко казао је да ће такмичарски дио почети током ове седмице, а фестивалски од 6. до 8. септембра на Кастелу, када ће бити одржане бројне едукативне и забавне радионице и други садржаји за гејмере.

-Такмичење ће бити међународног карактера и у току се преговори са руским, њемачким, турским и шпанским екипама које ћемо звати директно у лигу, тако да ћемо на Кастелу имати екипе из цијелог свијета – нагласио је Слишко.

„Куво гејминг фест“ је подржао Град Бања Лука, а градоначелник Игор Радојичић казао је да се овај пројекат потпуно уклапа у концепцију Бање Луке као отвореног града, који жели да се позиционира на регионалној мапи у свим областима.

– Ово је једна нова област која долази са новим технологијама и у којој је пуно младих ангажовано. Сигурно је да Бања Лука може да се наметне као регионални центар у лиги и такмичењима која постоје. Нашли смо се у овој причи да будемо не само домаћин, већ и партнер – рекао је Радојичић и прецизирао да ће Град уступити одређене просторе за потребе одржавања овог фестивала.

Он је изразио очекивање да ће то бити један нови догађај у нашем граду, који ће нам дати још једну додатну димензију у ономе што имамо, а то су да будемо град спорта, културе и младих.

У том смислу, како је казао Радојичић, у протеклом периоду у Бањој Луци су одржани и Балкан тјуб фест, регионални фестивал бајкера, полумаратон и многи други догађаји са међународним предзнаком.

Члан тима овог фестивала и директор аганције „Акваријус“ Бранкица Јанковић, казала је да је та агенција радо подржала ову идеју која је стигла од младих, те истакла значај овог фестивала са више аспеката.

-Ту су спортска и културна димензија, те одређени туристички потенцијал, за које вјерујем да ћемо заједничким снагама са Градом знати искористити на најбољи могући начин – закључила је Јанковићева.

Специјални амбасадори предстојећег догађаја су регионалне звијезде када је ријеч о јутјуб сцени, Чода и Бака Прасе, који су присуствовали данашњој конференцији за новинаре.