Бања Лука домаћин Европског првенства у одбојци за дјецу до 15 година

Бања Лука ће бити домаћин Европског првенства основних школа у одбојци 2020. године, у категорији такмичара до 15 година, одлучено је на годишњој конференцији ISF Europe, посебног огранка Међународне школске спортске федерације (ISF – International School Sport Federation), која се одржава у Ларнаки на Кипру.

– Организација овог такмичења за нас представља велико признање од стране ISF-а јер су препознали дугогодишњи рад и залагање свих људи укључених у организацију Малих олимпијсикх игара Републике Српске – истакао је Драган Бањац, начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, који је у име Града Бања Лука представио кандидатуру на наведеној конференцији.

Уз подршку Соње Давидовић, министарке породице, омладине и спорта, Игора Радојичића, градоначелника Бање Луке и великог залагања предсједника Савеза за школски спорт Србије Жељка Танасковића, ово такмичење је додијељено Бањој Луци.

– Захваљујући томе, сљедеће године око 500 најбољих ученика и ученица у одбојци из читаве Европе такмичити у граду на Врбасу. Свакако, пуно нам је значила подршка Србије на овој конференцији, и што смо заједно наступили као тим на овако значајном догађају за школски спорт Бањe Луке и Републике Српске, јер ће по први пут, у нашем граду, наступати репрезентација Републике Српске у школском спорту – истиче Бањац.

Република Српска је чланица Међународне школске спортске федерације (ISF), која је призната од стране Међународног олимпијског комитета и пуноправни је члан Генералне асоцијације интернационалних спортских федерација (GAISF – Global Association Internacional Sport Federation).