Бањалучки гимназијалци на Олимпијади метропола у Москви

Бањалучки гимназијалци и ове године учествују на Међународној олимпијади метропола, која је јуче започела у Москви.  Олимпијада је осмишљена као такмичење из математике, информатике, физике и хемије, а подршку бањалучким средњошколцима јуче је дао и градоначелник Игор Радојичић, који је претходних дана боравио у званичној посјети главном граду Русије.

Иначе, бањалучки гимназијалаци су на Олимпијади метропола прошле године остварили веома запажен успјех. Освојили су четири медаље: сребро и бронза из математике, бронза из информатике и бронза из физике.

Подсјећамо, градоначелник Игор Радојичић је на позив Града Москве, од 30. августа до 2. септембра, учествовао у раду Московске међународне седмице образовања. У оквиру тога, одржан је форум под називом „Град образовања 2018“ гдје је организовано више од осамдесет сесија о различитим темама. Предавања су одржали међународни лидери и експерати из области политике образовања, а представљене су и савремене технологије образовања и савремена опрема у образовном процесу.