„Бањалучка зима“: Велики концерти и атрактивни садржаји на више локација у граду

Богат и атрактиван садржај очекује све суграђане али и оне који посјете наш град за предстојеће зимске празнике.

Овогодишња, нова манифестација под називом „Бањалучка зима 2018/2019“ доноси занимљиве садржаје, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на регионалне центре који на овакав начин обиљежавају улазак у нову годину.

Тако ће 30. децембра наступити Харис Џиновић, а у новогодишњој ноћи Жељко Самарџић и Никола Роквић.  Првог дана нове 2019. године Бањалучане и тиристе из цијелог региона забављаће Жељко Јоксимовић.

 

Под слоганом „Бања Лука те зове“, намјера је да се Бања Лука позиционира као регионални центар и да, између осталог, и кроз новогодишњи програм и концерте познатих музичких звијезда привуче што већи број туриста.

У том циљу, покренуте су и бројне промотивне активности, а посебно за подручје Србије, Хрватске и Словеније, одакле традиционално највише туриста долази у наш град.

Богата зимска туристичка понуда нашег града, сутра и прекосутра, 13. и 14. децембра, биће промовисана у Љубљани и у Београду, гдје ће градоначелник Игор Радојичић представити програм који је Бања Лука припремила за новогодишње празнике.

Уз концерте познатих музичара, наши суграђани и туристи, имаће прилику да посјете атрактивне туристичке садржаје у Парку „Младен Стојановић“, на платоу испред Музеја савремене умјетности РС и у паркићу код Народног позоришта РС, те пригодну новогодишњу продају на Тргу Крајине.

„Бањалучка зима“ почиње већ у петак, 14. децембра, када ће у 18 часова, у Парку „Младен Стојановић“ бити отворен „Зимзоград“.

Дан касније, 15. децембра, плато испред Музеја савремене умјетности постаће „Бањалучка бајка“, а паркић код Народног позоришта РС мјесто које нуди 30 дана забаве.

У „Бањалучкој бајци” биће организован и дочек Дјечије нове године, и то 31. децембра, у 12 часова, уз наступ кловна, Дједа Мраза, балон шоу и плесно-акробатски перформанс на свили.

Који вас све садржаји очекују у оквиру „Бањалучке зиме“, које на основу раније проведеног јавног позива припремају бањалучке агенције „Минт“ и „Луцидо“, погледајте у наставку…

„Зимзоград“ – програм I и програм II (Парк „Младен Стојановић“)

„Бањалучка бајка“ (плато код Музеја савремене умјетности РС)

„BeLive“ (плато код Народног позоришта РС)