„Бајка о псићу“ гостује у Драгочају, Верићима, Љубачеву и Дебељацима

Дјечије позориште Републике Српске организује други круг гостовања у друштвеним домовима приградских и сеоских насеља града Бање Луке. Овај пут, представа „Бајка о псићу“ засмијаће и увеселити најмлађу публику у Драгочају, Верићима, Љубачеву и Дебељацима и научити их важној животној лекцији да нико никога не треба да дискриминише, да љепота лежи управо у различитости, да је човјек најбољи онакав какав је рођен и онакав какав заиста јесте.

Представу је режирао доајен српског луткарства Живомир Јоковић, а ликове анимирају глумци Дјечијег позоришта Републике Српске: Ђурђа Вукашиновић, Ђорђе Јанковић и Зорана Шуман. Представа је намијењена дјеци узраста од три и више година и траје 40 минута.

Водећи се претходним позитивним искуством и реакцијом малишана на представу „Црвенкапа“ која је у овим друштвеним домовима играна у фебруару, Дјечије позориште Републике Српске представу „Бајка о писћу“ играће у уторак, 26. марта у 11 и 12.30 часова у Драгочају, у сриједу, 27. марта, на Свјетски дан позоришта, са почетком у 11 часова у Љубачеву, у четвртак, 28. марта Дебељацима (11 часова) и у петак, 29. марта такође са поечтком у 11.00 часова у друштвеном дому у Верићима.

Извођење ових представа у недавно реновираним друштвеним домовима у Драгочају, Верићима, Љубачеву и Дебељацима, кроз пројекат децентрализације културе на територији града, подржао је Град Бања Лука.