Аутобуси на линијама 1 и 13Б саобраћаће поред „Делте“

У намјери да се градски превоз што више прилагоди потребама грађана, новим уговором са превозницима предвиђене су корекције на постојећим трасама линија број 1 Нова болница – Ортопедија и 13Б Побрђе (гробље) – Лазарево, на начин да ће обје ове линије саобраћати поред Тржног центра Делта.

Како су појаснили из Одјељења за саобраћај и путеве, на овим линијама аутобуси ће од Леснине настављати право поред Тржног центра „Делта“ и скретати у Улицу Олимпијских побједника, затим ће саобраћати поред Пореске управе РС на Краља Петра I Карађорђевића и даље старом трасом.

На овај начин, уз изградњу аутобуског стајалишта код „Делте“ и Пореске управе, омогућиће се повезаност јавним превозом тржног центра, као и институација у Административном центру РС (Пореска управа, Геодетска управа, министарства и сл.).

Осим наведеног, линија 13Б Побрђе (гробље) – Лазарево биће додатно коригована на начин да ће саобраћати кроз дио Лазарева – између магистралног пута и Улице Књаза Милоша до улице Деспота С. Лазаревића.

-На овај начин ћемо имати линије које иду главном улицом (Књаза Милоша) кроз Лазарево, линије које иду кроз насеље лијево и десно од главне улице – закључили су из одјељења.

Ове корекције предвиђене су новим уговором са превозницима, за које је у току јавни позив.

Уз ове корекције, како је раније најављено – планирано је и увођење једне потпуно нове градске линије број 7 Лауш – Паралела – Центар – Зелени мост.

 Фото илустрација

Фото илустрација