Амиџић: Дугујемо велику захвалност медицинарима

Замјеник градоначелник Бање Луке Срђан Амиџић, захвалио jе данас свим здравственим радницима, а поготово медицинским сестрама, на њиховом намјерљивом доприносу у заштити здравља становништва током епидемије корона вируса.

Поводом Међународног дана медицинских сестара, Амиџић је нагласио да су медицински радници обавили огроман посао у протекла два мјесеца и претрпјели огроман притисак.

  • У име Града Бање Луке, и овај пут, изражавам огромну захвалност медицинским радницима. Наша обавеза је да подржавамо рад оваквих удружења и да им омогућимо најбоље могуће услове за рад – навео је Амиџић, након што се састао са представницима Удружења медицинских сестара, техничара и бабица РС.

Предсједница  Удружења медицинских сестара, техничара и бабица РС, Живана Вукојевић Костић, изјавила је да ово удружење сваке године, на пригодан начин, обиљежи дан медицинских сестара, са циљем промоције и превенције здравља.

  • Град Бања Лука већ скоро двије деценије даје несебичну подршку раду нашег удружења. Када је у питању актуелна епидемија, наш начин рада је промијењен јер су измијењени протоколи по којима радимо, али ми и даље радимо на највишем професионалном нивоу и трудимо се да одговоримо на захтјев сваког пацијента 24 часа дневно – рекла је Вукојевић Костић.