Акција уклањања амброзије до краја септембра

Кошење и уклањање амброзије на подручју града започело је прије мјесец дана и до сада је ова алергена биљка уклоњена са око 56.000 квадратних метара, подаци су Одјељења за комуналне послове.

-Са кошењем смо почели на Бањалучком пољу, код тржног центра Делте, а за нешто више од мјесец дана ова коровска биљка уклоњена је са јавних површина на више локација – казали су из одјељења.

Према њиховим подацима, амброзија је кошена у улицама: Јовице Савиновића, Франца Шуберта, Мајевичкој, Битољској, Бранка Пердува, Вељка Млађеновића, Старог Вујадина, Краља Александра I и другим.

Покошене су и мање површине на мјестима гдје су рађени прекопи у насељима: Центар 1 и 2, Обилићево, Нова Варош и у тракама уз саобраћајнице.

Из ресорног одјељења су додали да ће се косити и даље на површинима гдје буде утврђено да постоји ова алергена биљка. Такође, поново ће се косити на већ обрађеним површинама како би се спријечило цвјетање амброзије.

Овогодишња акција уклањања амброзије трајаће до краја септембра, а надлежни су позвали и суграђане да се укључе у акцију и уклоне амброзију са својих приватних парцела.