Азбучна плоча за хуманитарно удружење „Баштионик“

Градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић, поклонио је дрвену азбучну плочу предсједнику хуманитарног удружења „Баштионик“ Предрагу Адамовићу, као симбол велике жеље да у што већој мјери очувамо наше писмо.

  • Као градоначелник донио сам још једну Наредбу која се тиче наше ћирилице, а то је да од данас, сви званични дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама, објаве пишу нашим писмом, што до сада није био случај – рекао је Станивуковић.

Он је нагласио да ће бити донесено још стратегија и одлука које ће ићи у овом правцу.

  • Моје опредјељење као градоначелника Бање Луке биће читава стратегија и правац који ћемо дефинисати, а све са циљем очувања ћирилице и рада на једном важном пројекту, да што више јавних установа или предузећа његују наше писмо, а свој ауторитет као градоначелник искористићу да на натписима поред имена јавних предузећа која су сада на латиници, буде истакнута и ћирилична верзија – рекао је градоначелник.

 

Наглашава да ће Град Бања Лука имати велику ширину када је у питању сарадња како са хуманитарним удружењем „Баштионик“, тако и са хуманитарним организацијама „Црвени крст“, „Каритас“ и „Мерхамет“.

  • Ја ћу као градоначелник налазити начина да помажемо свим, за Бању Луку, важним организацијама и удружењима. Прије пар дана смо, у разговору са бискупом Комарицом, договорили многе важне пројекте које ће Град и Бискупија заједно са организацијом „Каритас“ реализовати у наредном периоду – рекао је он.

Станивуковић је позвао све Бањалучане, да својим малим, али искреним прилогом, предстојеће празнике учине радоснијим, како себи, тако и нашем народу на Косову и Метохији којима је та помоћ потребна, као што је он то учинио са својим сарадницима данас на Тргу Крајине.