Агино село: Kилометар нове расвјете за заселак Грлић

Градоначелник Игор Радојичић заједно са предсједницом Републике Жељком Цвијановић посјетио је данас Агино село, гдје је у засеоку Грлић почела изградња јавне расвјете у дужини од једног километра.

Kако је истакао, прошле године обновљена је школа у Агином селу, те урађена нисконапонска мрежа и трафостаница.

-Суштина је да Бању Луку развијамо на сваком њеном крају, од центра града па до најудаљенијих мјеста. Агино село је на самом рубу територије града Бање Луке, али настојимо да свако мјесто без обзира на то колико оно било удаљено ријеши неко од својих комунланих проблема – казао је Радојичић.

Иначе, када је ријеч о улагањима у јавну расвјету, Радојичић је навео да је у протеклом периоду урађено десетине километара нове расвјете, укључујући и замјену постојеће ЛЕД свјетиљкама – гдје је у бањалучким улицама постављено око 2.000 штедљивих сијалица.

Предсједница Цвијановић казала је да стварајући боље услове за живот наших људи, намјера је да се задрже на овим подручјима, на којима је доста тога већ и урађено.

-Задовољство је што овдје има око 30 дјеце и то одржава овдашњу подручну школу – рекла је она, додајући да је видљиво да Град води рачуна о сваком дијелу града и да оваква мјеста итекако имају пажњу локалних власти.