„Трчимо за Српску“: Први градоначелник који је истрчао трку

Градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић, учествовао је данас у уличној трци под називом  „Трчимо за Српску“, организованој поводом 29. рођендана наше Републике.

-Позицију градоначелника не видим само као протоколарну, да дођем овдје пресијечем врпцу и да други трче. Желио сам да трчим са својим суграђанима, посебно када је ријеч о овој симболичној трци за Српску. Бања Лука је највећи град Републике Српске и ми сви волимо Републику Српску, чији смо Дан и крсну славу јуче обиљежили – казао је градоначелник Станивуковић, који је успјешно истрчао трку.

Kако је истакао, ову трку посматра као једну врсту маратона, који симболично треба сви да трчимо, да се боримо за нашу земљу и да овдје останемо, те да тако дамо свој допринос.

-Kада кажем маратон, то је нешто што трчите дуго, постепно, некада у фазама, у етапама. Сва борба за нашу Српску, свих ових 29 година је један маратон који треба да траје непрекидно у будућности, а да би то тако било, треба сви да се укључимо – нагласио је он.

И сама медаља „Трчимо за Српску“, како је навео – поручује да се боримо  за Српску, да се трудимо да она буде снажнија, да оно што је у тешким временима борбом сачувано, да у миру буде саграђено, додатно ојачано и то је задатак, прије свега, младих људи и нових генерација које желе овдје да остану.

Према његовим ријечима, овакве трке Град ће увијек да подржава.

-Прошла година је била таква каква јесте и надам се да ће ова бити повољнија када је ријеч о пандемији корона вируса и да ће Бања Лука угостити још много оваквих трка, да ће учесници бити бројнији и да ће долазити многи и из региона, и да нам Бања Лука буде град спорта, што и јесте. А ја желим бити градоначеник који не само да подржава спорт, него и учествује са грађанима – закључио је Станивуковић.

Душко Тадић, у име организатора трке, казао је да већ четврту годину учествују на овај начин у обиљежавању Дана Републике Српске.

-Све је више учесника који препознају значај трке, који нас подржавају и тако из године у годину све више растемо као манифестација – казао је Тадић.

По окончаној трци, градоначелник Станивуковић је уручио медаље побједницима трке у мушкој конкуренцији.

 

Галерија фотографија: