Четири понуде за „Стакленац“

Популарни „Стакленац“, по свему судећи, добиће новог власника, послије успјешно окончаног поступка јавног оглашавања и данашњег отварања приспјелих понуда.

На оглас о давању у закуп, интерес за овај један од најатрактивнијих пословних простора у градском власништву, исказала су четири заинтересована закупца.

Тако би овај простор, који је Град преузео у процесу текућег реструктурисања „Акване“, из другог покушаја могао да добије новог власника.

И за тзв. „округлу продавницу“ на локацији у непосредној близини Ферхадије било је заинтересованих, и то њих шест. Двије понуде су пристигле за један мањи пословни простор преко пута тврђаве Кастел (Улица Теодора Колокотрониса број 12, пословни простор број 17) и једна понуда за већи простор у Алеји Светог Саве број 18 (у близини Народног позоришта).

За јавно склониште у којем се својевремено налазио познати клуб „Пећина“, који је истим огласом, поново понуђен на дугорочно изнајмљивање – није било пристиглих понуда.

Како су појаснили из Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање  – резултати проведног поступка лицитације и одлука о додјели у закуп биће објављена на огласној табли Градске управе у року од осам дана од отварања понуда. Послије тога, биће остављен рок за жалбу у трајању од три дана. По окончаном процесу жалбе, у року од 15 дана, слиједи закључење уговора о закупу са најповољнијим понуђачем.