Čestitke zvaničnika povodom krsne slave grada

Zvaničnici Republike Srpske i Bosne i Hercegovine uputili su rukovodstvu grada i građanima Banje Luke, čestitke povodom krsne slave grada Banja Luka – Spasovdana.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Banja Luka danas postala moderan republički, administrativni, privredni, univerzitetski, turistički i kulturni centar Republike Srpske i da se svaki dan sve više razvija.

Čestitajući krsnu slavu grada – Spasovdan gradonačelniku Igoru Radojičiću, gradskoj vlasti i svim stanovnicima Banje Luke, Dodik je istakao da zahvaljujući predanom radu ova lokalna zajednica sve više poprima epitete modernog evropskog grada, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da je gradska vlast zajedno sa svojim sugrađanima, a uz svesrdnu pomoć republičkih institucija, uspjela da savlada i epidemiju virusa korona koja je najviše pogodila Banju Luku.

– Vjerujem da ćete i nakon ove epidemije, koja je ostavila dalekosežne posljedice, uspjeti da nastaviti da radite na razvoju i modernizaciji grada, uprkos svim poteškoćama, s ciljem stvaranja još boljih uslova za život svih njegovih građana, kao i unapređenja poslovnog ambijenta i zapošljavanja – navodi se u čestitki.

On je poželio da gradonačelnik Banje Luke, zajedno sa svojim saradnicima, sugrađanima i svim ljudima dobre volje proslavi krsnu slavu u radosti i u skladu sa tradicijom i običajima srpskog naroda.

– Imate moju punu podršku u budućem radu i želim vam mnogo uspjeha u realizaciji vaših ideja i planova koji su na dobrobit svih građana Banje Luke i Republike Srpske – naglasio je Dodik u čestitki.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je u čestitki da Banja Luka i u narednom periodu nastavi putem razvoja i prosperiteta.

-Čvrsto vjerujem da ćete, kao i do sada, sve raspoložive resurse i aktivnosti usmjeriti na stvaranje što kvalitetnijeg i sadržajnijeg života u najvećem gradu Republike Srpske, te konkretnim djelima i projektima potvrditi status grada, prepoznatljivog i u regionalnim okvirima – navedeno je, između ostalog, u čestitki predsjednice RS.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković naveo je „da je ponosan na činjenicu da je rukovodstvo grada, zajedno sa instutucijama RS i građnima, predanim i odgovornim radom, uspjelo da odgovori na sve izazove koje je sa sobom donijela pojava novog virusa korona“.

-Uvjeren sam da ćete i u budućnosti nastaviti da razvijate i modernizujete Banju Luku i Vlada RS je opredijeljena da vam pruži podršku na tom putu – navedeno je u čestitki premijera RS.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović čestitao je Spasovdan uz želju da se nastavi rad na daljnjem razvoju grada i gradske infrastrukture u interesu svih građana.

-Uvjeren sam da ćete ostati posvećeni izgradnji Banje Luke kao savremenog, uređenog, evropskog grada i primamljive turističke destinacije sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem i grada u kojem je zadovoljstvo živjeti i  raditi – naveo je Čubrilović u čestitki.

Čestitku povodom krsne slave grada, uputio je i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, uz želje „da udruženim naporima gradskih i republičkih institucija doprinesemo poboljšanju kvaliteta života stanovnika, što smo i u ranijem periodu činili uspješno“.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, čestitajući krsnu slavu grada, naveo je da se Grad Banja Luka kao administrativni, akademski, ekonomski, naučni, kulturni i sporstki centar RS, uspješno razvija i napreduje, pokazuje otvorenost za nove ideje i inicijative koje u najvećoj mjeri održavaju interese građana.