У првих десет мјесеци уништено више од 300 саобраћајних знакова

У првих десет мјесеци 2018. године, на подручју града је уништено или оштећено преко 300 саобраћајних знакова, 10 саобраћајних огледала, шест свјетлећих саобраћајних знакова „мета“, док је 30 стајалишних ознака уништено у потпуности. Штета настала због уништавња саобраћајне сигнализације процјењује се на  80.000 КМ

Из Одјељења за саобраћај и путеве износе алармантан податак да је само у задњих мјесец дана најмерно оштећено више од 50 саобраћајних знакова, при чему, поред материјалне штете, долази и до нарушавања безбједности свих учесника у саобраћају.

– Штета није настала усљед саобраћајних незгода већ су саобраћајне знакове намјерно уништили несавјесни појединци. Саобраћајна сигнализација је постала предмет константног уништавања на разне начине, од исписивања графита, лијепљења наљепница, рушења, до ломљења и тоталног уништавања, а у неколико случајева је долазило и до отуђивања појединих саобраћајних знакова о чему је обавјештавана и полиција – кажу у ресорном одјељењу.

Нажалост, и поред бројних упозорења, ове појаве немају тенденцију опадања, а посљедице овог вандалског понашања могу бити трагичне, са фаталнинм исходом. Градска управа још једанпут апелује на све да се одговорно односе према саобраћајној сигнализацији која представља заједничко добро и да свако уништавање знакова пријаве надлежном Одјељењу за саобраћај и путеве и Комуналној поицији.