Svetosavske nagrade uručene i srednjoškolcima

Povodom školske slave – Svetog Save, najbolji učenici 17 gradskih srednjih škola dobili su od Grada Banja Luka novčanu nagradu u iznosu od po 200 KM, poklon knjigu „K’o lepi san“, autora Nadežde Lazarević-Kovačević, te svitak sa mapama srpskih prosvjetitelja.

Na svečanosti, koja je organizovana danas u Banskom dvoru, nagrade najboljim srednjoškolcima uručio je gradonačelnik Igor Radojičić.

U svom obraćanju, on je učenicima čestitao školsku slavu i naglasio da Grad Banja Luka, tradicionalno, povodom Svetog Save, nagrađuje učenike banjalučkih škola.

-Danas smo uručili nagrade najboljim srednjoškolcima. Ovo je jedinstvena prilika da mladi ljudi koji su najbolji po uspjehu i vannastavnim aktivnostima nađu svoje mjeso u medijima i da se na njih skrene pažnja javnosti. To su ljudi, koji će u budućim vremenima nositi poslove u ovoj zemlji – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Vanja Perić učenica Srednjoškolskog centra „Gemit Apeiron“, kazala je da joj nagrada znači mnogo.

-To je dokaz da se moj trud cijeni. Bavim se crkvenim pojanjem i u budućnosti planiram da nastavim školovanje, najvjerovatnije, iz oblasti medicine – rekla je Vanja.

Nemanja Javor učenik Medicinske škole, rekao je da nagrada koju je danas dobio za njega znači posebnu čast, koja sa sobom nosi i jednu molbu – da nastavi putem Svetosavlja.

Nagrađeni učenici srednjih škola

Pogledaj