Savez nacionalnih manjina obilježio 15 godina rada

Povodom 15. godišnjice rada, Savez nacionalnih manjina Republike Srpske, organizovao je danas svečanu akademiju u Banskom dvoru. Istovremeno, večeras u dvorani Obilićevo biće održana smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina RS.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao svečanoj akademiji, kazao je da Grad svake godine podržava smotru nacionalnih manjina, kao i uopšte rad Saveza iako djeluje na području Republike.
-Imao sam priliku da pratim Savez, od donošenja zakona o pravima nacionalnim manjinama i prvih dana osnivanja te organizacije. Mislim da su dosta dobro organizovano udruženje građana, koje je uspjelo preživjeti i smjene generacija i ostalo da traje – naglasio je Radojičić.

Premanjegovim riječima, Grad Banja Luka podržava aktivnosti i Saveza i pojedinčano udruženja nacionalnih manjina kroz više načina, od obezbjeđenja prostorija za rad Saveza i pojedinih udruženja do učestvovanja u projektnom finanasiranju.

Na današnjoj akademiji, dodijeljene su zahvalnice pojedincima i udruženjima koji su pomogli rad Saveza, zatim dugogodišnjim bivšim rukovodicima udruženja, kao i udruženjima nacionalnih manjina koja traju više od 15 godina.