Radojičić na međunarodnom forumu u Moskvi

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić boravi u službenoj posjeti Moskvi, gdje, na poziv tamošnjih gradskih vlasti, učestvuje na međunarodnom forumu gradova posvećenom obrazovanju, pod nazivom „Moskovska međunarodna sedmica obrazovanja 2018“.

Tokom boravka u Moskvi, gradonačelnik Radojičić će učestvovati u radu međunarodnog foruma „Grad obrazovanja“ i „Međunarodne olimpijade metropola“, takmičenju u kojem, uz pomoć Grada, i ove godine učestvuju učenici banjalučke Gimnazije, a koji okuplja najbolje srednjoškolce iz 36 evropskih gradova. Učenici će se, kako je najavljeno, takmičiti u oblasti informatike, matematike, hemije i fizike.

–  Učestvujući u radu ovog foruma, u prilici smo da sa predstavnicima brojnih drugih gradova, koji učestvuju na konferenciji, razmijemo iskustva u oblasti obrazovanja, dok će naši gimnazijalci, koje smo i ove godine podržali, odmjeriti svoje znanje sa vršnjacima iz brojnih drugih gradova – rekao je Radojičić.

Već drugu godinu zaredom, banjalučki srednjoškolci učestvuju na ovom prestižnom takmičenju. Prošle godine, banjalučki gimnazijalci su se na ovom takmičenju okitili sa čak četiri medalje.