Radojičić i Krekić o razvoju Banje Luke i Modriče

Delegacija Grada Banje Luke, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, razgovarala je danas sa načelnikom Opštine Modriča Mladenom Krekićem i njegovim najbližim saradnicima. U fokusu razgovora bila je razmjena međusobnih iskustva i prijedlozi za unapređenje položaja lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

– Razmijenili smo mišljenja o cijelom nizu tema, jer su današnjem sastanku prisustvovali ljudi iz različitih resora. Uzajamno smo se informisali o prioritetima i projektnim zadacima u ovoj i prethodnim godinama – kazao je Radojičić.

On je istakao kako Banja Luka ima saradnju sa više lokalnih zajednica u BiH, i u cijelom regionu, sa kojima želi da razmjenjuje iskustva u vezi imovine lokalnih zajednica, prikupljanja poreza, unutrašnje organizacije, te prakse u planiranju aktivnosti.

Načelnik Krekić naglasio je da je postoji cijeli niz zajedničkih tema od interesa za obje lokalne zajednice, kao što su izgradnja infrastrukture, zbrinjavanje otpada, kao i prikupljanje poreza.

– Naša saradnja će se nastaviti i u budućnosti kroz kontakte resornih odjeljenja po konkretnim pitanjima i problemima – rekao je on.