Prostorno uređenje: Nacrti na uvidu od 24. jula

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da će Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana „Obilićevo“ biti izložen na javni uvid od 24. jula do 26. avgusta.

Nacrtom Plana obuhvaćen je prostor uz ulicu Todora od Stalaća, a odnosi se na zemljište označeno kao k.č. 582 i 583, k.o. Banjaluka 4 (n.p.) u ukupnoj površini od 0,10 hektara (1040 m2)  i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća Centar za projektovanje i konsalting “CPK“, Cerska 2, prostorijama Gradske uprave I Mjesne zajednice Obilićevo 1, svaki radni dan, od 08 do 16 časova.

Istovremeno, odjeljenje obavještava javnost da će i Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa biti izložen na javni uvid od 24. jula do 26. avgusta.

Nacrtom Plana obuhvaćen je prostor na dva lokaliteta, i to :

  1. LOKALITET “A“ – prostor u naselju Lazarevo i Derviši između rijeke Vrbas, željezničke pruge Sunja-Doboj i ogranka Podgoričke ulice, u površini od  46,55 hektara, i
  2. LOKALITET “B“ – prostor u naselju Kumsale između Ulica braće Pišteljića, Savske i rijeke Vrbas, u  površini od  15,07 hektara.

Biće izložen na javni uvid u prostorijama Javne ustanove Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Banja Luka, Jasenovačkih logoraša 4a, prostorijama Gradske uprave, prostorijama mjesnih zajednica Zalužani i Lazarevo 1, svakim radnim danom, od 08 do 16 časova.

Nacrti oba plana biće objavljeni i na ovoj internet stranici.

Za vrijeme trajanja javnih uvida, sve do 26.avgusta, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi ili dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje .