Prokids festival od ponedjeljka u centru Banje Luke

Povodom predstojeće sedmice djeteta (1-7. oktobra), u Banjoj Luci će biti održan trodnevni festival za djecu pod nazivom “Prokids festival”.

Prvi i jedini festival ovog tipa, biće održan od 1. do 3. oktobra na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (Krašev parking). Program sva tri dana počinje u 12 časova, a završava u 20 časova.

Za posjetioce festivala organizatori su pripremili bogat program, kao što su, kreativne radionice, mađioničari, maskote i drugi animatori, te kutak za video igre. Takođe, svaki dan od 17 časova predviđen je muzički program, tokom kojeg će uz pjesmu i  igru mališane posljednjeg dana festivala zabavljati i poznati dječiji vlogeri.

Tema festivala je “Slavimo kreativnost”, te je u skladu s tim u ponedjeljak, 1.oktobra u 12 časova predviđen svečani defile Ulicom Kralja Petra I Karađorđevića, kojim će biti i otvoren festival.

Sva ponuda tokom trajanja „Prokids festivala“ za mališane biće besplatna. Organizator je agencija Mania, uz podršku kompanije Prointer ITSS.