Prijem za delegaciju Gradske organizacije slijepih

Gradonačelnik Igor Radojičić, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka i njihove goste iz Beograda, Novog Sada i Kopra, a povodom obilježavanja Vidovdana – dana i slave ove organizacije.

-Imamo dobru saradnju sa organizacijama i udruženjima koja okupljaju lica sa invalididtetom s kojim radimo na poboljšanju uslova za njihove članove – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da Gradska organizacija slijepih ima podršku Grada u realizaciji svojih projekata.

-Od 2017. godine zajedno radimo na uklanjanju arhitektonskih barijera i prilagođavanju javnog prevoza licima sa invaliditetom. Ove godine radićemo na više desetaka mjesta po gradu koja su planski birana, i to za početak prema Kliničkom centru i nekim turističkim odredištima u gradu – naglasio je Radojičić.

Predsjednik Gradske organizacije slijepih Banja Luka Miroslav Mandić zahvalio je gradonačelniku na prijemu i na dosadašnjoj saradnji.

-Ove godine gradska organizacija obilježava 70 godina rada i postojanja. Dobili smo najavu da će gradonačelnik podržati našu svečanost koju ćemo tim povodom organizovati na jesen – istakao je Mandić.

On je izrazio nadu da će se dobra saradnja sa Gradom na poboljšanju uslova za slijepa i slobvidna lica, nastaviti i u budućnosti.