Prijem za ansamble „Veselin Masleša“ i „Kolo“

U Gradskoj upravi danas je održan prijem za delegacije Ansambla narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“, organizatore „Festivala srpskog folklora“ i Nacionalnog ansambla Srbije „Kolo“, jednog od učesnika ovog festivala.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić i načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić poželjeli su dobrodošlicu gostima i čestitali na uspješnoj organizaciji festivala, koji je sinoć završen na Kastelu nastupom ansambala „Kolo“ i „Masleša“.

-Grad podržava ovakve manifestacije, koje promovišu našu tradiciju i običaje. Uz goste iz Srbije, organizator je uspio okupiti sva kulturno-umjetnička društva iz Banje Luke, što je dalo dodatni pečat ovom festivalu – kazao je Amidžić.

Prema njegovim riječima, Grad je rado pružio podršku ovoj smotri folklora, u kojoj su tokom četiri večeri trajanja posjetioci mogli da uživaju u najkvalitetnijim izvođenjima srpskih igara i pjesama iz Republike Srpske i Srbije.

Amidžić je organizatoru festivala čestitao i značajn jubilej – 70 godina postojanja i rada Ansambla „Veselin Masleša“.

Inače, ANIP „Veselin Masleša“ organizovao je treći po redu „Festival srpskog folklora“ od 5 do 8. jula na tvrđavi Kastel, u okviru kojeg su održali i cjelovečernji jubilarni koncert.