Prijave za festival cvijeća još otvorene: Sva tri dana prodajnog karaktera

Kako bi omogućili što većem broju cvjećara da učestvuju na predstojećem Festivalu cvijeća i sugrađanima da kupe cvijeće po sniženim cijenama, nadležno Odjeljenje za komunalne poslove odlučilo je da sva tri dana ove manifestacije budu prodajnog karaktera.

-Uz prostor za izložbu cvijeća i njegovo arhitektonsko rješenje, svim zainteresovanim cvjećarima dajemo mogućnost da sva tri dana festivala mogu i da prodaju svoje proizvode, odnosno cvijeće i dekorativni sadni materijal. Potrebno je da izlagači imaju svoje radnike i vlastite izložbene eksponate – kazali su iz odjeljenja.

Naglasili su da je poziv za učešće još otvoren i da se svi zainteresovani mogu prijaviti nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, putem elektronske pošte na adresu: komunalno@banjaluka.rs.ba ili telefona na broj: 051/244-436.

-Cilj je da se promoviše Banja Luka kao grad zelenila, obogate manifestacioni i turistički sadržaji, kao i promocija profesija cvjećara, proizvođača cvijeća i dekorativnog sadnog materijala, te pejzažne arhitekture i hortikulture – naveli su iz odjeljenja.

Drugi „Banjalučki festival cvijeća“ biće održan od 31. maja do 2. juna u Parku „Petar Kočić“. Cvjetna oaza u centru grada biće dodatni sadržaj za sugrađane i turiste, uz brojne druge manifestacije koje se ovog proljeća dešavaju u Banjoj Luci.