Поновљена набавка: Панорамска вожња до Бањ брда чека превозника

Уколико други поновљени поступак јавне набавке буде успјешно окончан, од половине јула требало би да почне превоз панорамским мини бусом на најпопуларније градско излетиште – Бањ брдо.

Првобитни план градске администрације био је да се у овој туристичкој сезони организује превоз на Бањ брдо туристичким возићем али с обзиром на то да ни из другог покушаја није пронађен партнер који би организовао тај превоз, одлучено је да се, као и прошле сезоне, превоз обавља мини бусом.

Нажалост, и прва јавна набавка за вршење услуге превоза панорамским аутобусом покренута у априлу није била успјешна, те је ових дана поновљен тај поступак.

-Уколико се ова поновљена набавка успјешно оконча, превоз би започео половином идућег мјесеца и трајао би све до 30. септембра. Траса вожње је предвиђена од фабрике обуће „Бема“ (окретиште аутобуске линије бр. 13) до споменика на Бањ брду, и то радним даном од 15.00 до 20.00 часова, а суботом и недјељом од 9.00 до 20.00 часова – објашњавају из надлежног Одјељења за саобраћај и путеве.

Цијена карте ће износити 1 КМ у једном смјеру,  а за дјецу до 5 година вожња ће бити бесплатна.

Подсјећамо да је организовани превоз на Бањ брдо наишао на веома добре реакције наших суграђана. Према подацима за прошлу годину, у периоду од краја јула до септембара у којем је саобраћао бус, услугу  је користило више од 7.000 грађана.