Омогућена пракса за студенте шест факултета

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин потписали су данас протокол о студентској пракси, који подразумијева да ће 24 студената Универзитета у Бањој Луци обављати праксу у Градској управи и предузећима под градском јурисдикцијом.

По потписивању протокола, Радојичић је указао да је већ друга година како Град и Универзитет проводе студентску праксу у градским инсттиуцијама и предузећима.

– Искуства из прве године су веома позитивна, а вјерујем да су студенти стекли практична искуства која ће им помоћи у даљем раду. На бази овог споразума, студентима се омогућава стицање радног искуства, а за сваку школску годину изнова идентификујемо капацитете, могућности и потребе обје стране. Према протоколу, студенти шест факултета – права, економије, архитектуре, физичког васпитања, технологије и пољопривреде моћи ће стицати искуство у неком од одјељења Градске управе или градских предузећа – објаснио је Радојичић.

Ректор Радослав Гајанин истакао да носе јако добра искуства из прошлогодишњег стажирања и да је генерални циљ Универзитета да повећа удио практичне наставе на свим факултетима

– Поред стицања практичних знања, студенти су добили прилику да представе стечена знања током свог школовања, те да се својим радом препоруче одређеним институцијама – закључио је Гајанин.