Ozvaničena saradnja razvojnih agencija Banje Luke i Trebinja

Predstavnici razvojnih agencija Trebinja i Banje Luke potpisali su danas u Trebinju sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumijeva izradu i realizaciju razvojnih projekata iz oblasti preduzetništva, turizma i poljoprivrede.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka, istakao je da će sporazum omogućiti da i trebinjska razvojna agencija bude dio grupacije koja okuplja najveće razvojne agencije regiona iz četiri zemlje – Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

  • To konkretno znači da će Trebinje ubuduće moći da bira projekte koje smatra strateški značajnim za razvoj grada – rekao je Milanović.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinja Dražen Bošković ističe da je službena verifikacija saradnje razvojnih agencija u prvom redu usmjerena na upoznavanje sa potencijalima, a potom i prepoznavanje razvojnih prioriteta dva grada.

  • U nastavku bi trebalo da uslijedi izrada konkretnih projekata i apliciranje – kako prema javnim izvorima finansiranja, tako i prema međunarodnim donatorima – kazao je Bošković.