Od jeseni praksa za 21 studenta u Gradskoj upravi

Studentsku praksu u organinma i ustanovama Gradske uprave, u narednoj školskoj godini, obavljaće 21 student Univerziteta u Banjoj Luci, objavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Igora Radojičića i rektora Univerziteta u Banjoj Luci Radoslava Gajanina.

Takođe, Grad Banja Luka će pomoći izgradnju vrtića i nastavno-edukativnog centra u okviru Univerzitetskog grada (kampusa) koji će prevashodno služiti za smještaj djece, ali i za obrazovanje kadova iz oblasti predškolskog vaspitanja.

  • Grad Banja Luka i Univerzitet u Banjoj Luci imaju mnogo zjaedničkih interesa i poslova koje radimo i koje ćemo ubuduće raditi. Brojni nastavnici Univerziteta u Banjoj Luci su angažovani na projektima koje Grad realaizuje i za nas je to od velike važnosti. S početkom jeseni, primićemo novu generaciju stažista u Gradsku upravu i gradske ustanove – rekao je Radojičić.

Kada je u pitanju izgradnja vrtića u prostoru kampusa, Radojičić je objasnio da posao vode Vlada RS i Univerzitet, a da će Grad uraditi projektovanje.  On je istakao da Grad uvijek stoji na raspolaganju kada je u pitanju infrastruktura u prostoru kampusa i da se trenutno razgovara o određenim sportskim sadržajima i uređenju saobraćajnica.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin, kazao je da su studenti za obavljanje studenstke prakse odabrani putem konkursa i, već sa početkom akademske godine, studenti će imati priliku da stupe na posao.

  • Ovo je treća godina uzastopno u kojoj organizujemo studentsku praksu i zahvalni smo Gradskoj upravi koja je imala razumijevanja za potrebe Univerziteta i naših studenata. Strateško opredjeljenje naše visokoškolske ustanove jeste povećanje obima praktičnog dijela nastave i poboljšanje izlaznih kompetencija studenata koji završavaju fakultete, a mi ćemo u narednom periodu pokrenuti inicijativu da izvođenje praktične nastave bude obavezno, a ne fakultativno – naglasio je Gajanin.

Susret gradonačelnika Radojičića i rektora Gajanina dio je već ustanovljeene prakse da se čelni ljudi grada i Univerziteta sastaju svakih šest mjeseci kako bi razmotrili aktuelne teme.