Одржана „Конференција беба“ у Бањој Луци

Традиционална манифестација „Конференција беба“ одржана је данас у бањалучком Парку Петар Кочић. Конференцију је свечано отворио замјеник градоначелника Срђан Амиџић који је нагласио да свака локална заједница, па тако и Бања Лука, може да буде задовољна када може да подржи овакву манифестацију.

– Трудимо се да пружимо конкретну подршку да наталитет буде на вишем нивоу, подржавамо вантјелесну оплодњу за породице које поднесу захтјеве, а са донаторима смо  у протеклом периоду много  уложили у дјечија игралишта, а све са циљем да породицама и дјеци буде што угоднији живот и одрастање у нашем граду – рекао је Амиџић.

Он је додао да Град има одличну сарадњу са удружењем које представља вишечлане породице у смислу да им се пружа инфраструктурна и логистичка подршка како би удружење могло да ради, а и материјално се поможе када су у питању полазак у школу и сви значајни датуми у одрастању сваког дјетета.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске, Босиљка Бошњак, рекла је да ове године на позив министарства манифестацију „Конференција беба“ организује 37 локалних заједница у Српској, што је највећи број до сада.

Најмлађа беба на данашњој „Конференцији беба“ у Бањој Луци био је Немања Вујиновић стар мјесец дана, Тара Радованчевић је беба са највише браће и сестара, док је настарија беба једногодишња Ана Билановић која данас слави први рођендан.

У забавном дијелу програма учествовали су малишани из вртића „Маслачак“ и „Срећа“, те дјеца из школе за манекене ИВАС из Лакташа, која дјелује у оквиру Центра за дјецу, омладину и породицу. Били су ту и анимтор за дјецу Ниџо Радозналац, кловнови Жужи и Бужи, те мађионичар Зоро.

Награде бебама обезбиједили су: Тржница, Еуро експрес-брза пошта и компаније „Био технолоџи и генетикс“. На овогодишњој конференцији учествовали су представници школе за труднице „Радосница“ који су дијелили промотивни материјал и поклоне за мајке и бебе.

Овогодишњу „Конференцију беба“, Град Бања Лука је организовао на позив Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, а у сарадњи са Удружењем „Сва дјеца свијета“.