Овог љета: Културна дешавања и у атријуму Градске управе

Поводом Свјетског дана музике, Град Бања Лука озваничиће почетак пројекта под називом „Култура у пролазу“, којим ће се дати могућност за одржавање различитих културних садржаја у простору атријума Градске управе.

-Желимо да и овај простор отворимо и понудимо за одржавање концерата, изложби и других културних садржаја. Наш циљ је да сваког четвртка у периоду од 10 до 11 часова реализујемо одређени културни садржај са различитим извођачима у трајању од једног часа. Такође, у истом простору мијењаће се различите изложбе студената академије, сликарске, фото изложбе уз могућност учешћа књижевника и глумаца.  На тај начин  културу чинимо доступном грађанима – казала је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Управо 21. јуна, на Свјетски дан музике, у овом простору Градске управе, од 11 до 13 часова, биће одржан и први концерт у организацији Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и ЈУ „Бански двор–Културни центар“.

И на другим локацијама у граду, поводом овог дана, планиране су бројне активности, а између осталих, Женски камерни хор “Бањалучанке” одржаће једночасовни концерт у Музичком павиљону у Парку „Петар Кочић“ (од 21 час).

У овогодишњем обиљежавању Свјетског дана музике у нашем граду учествоваће професори, сарадници и студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, ученици музичке школе “Владо Милошевић“, Конфучијев институт, Бања Лука Brass quintet, Квартет Флутете, Palladio quartet, Grupo União na Capoeira – Босна и Херцеговина, Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова РС, АНИП “Веселин Маслеша“, Градски тамбурашки оркестар, Градски хор Јазавац и Женски камерни хор „Бањалучанке“.

Комплетан програм за 21. јун – Свјетски дан музике погледајте овдје.

 Фото: Архива

Фото: Архива