Nova šalter sala opravdala očekivanja

Otvaranje šaltera za posebne namjene Gradske uprave,  u okviru šalter sale MUP-a RS, pokazalo se kao dobro rješenje za sve građane kojima je potreban neki od izvoda iz matičnih knjiga ili ovjera dokumentacije prilikom podnošenja zahtjeva za lične i putne dokumente.

-Cilj nam je da građanima olakšamo administrativne procedure, te omogućimo da se što  veći broj zahtjeva obradi na jednom mjestu kako građane ne bi izlagali dodatnim troškovima i gubitku vremena – istakla je načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Ona kaže da je za mjesec dana rada ovog šaltera, izdano oko 1.650 izvoda iz matičnih knjiga i izvršeno 1.200 ovjera.

– Prepoznali smo potrebe građana i disperzijom svojih usluga dijelom olakšali proceduru kako pribavljanja ličnih dokumenata ili zamjene isteklih, tako i procedure vezane za pribavljanje putnih isprava – rekla je Pavlovićeva.

Treba reći da je ovaj šalter predviđen prevashodno radi efikasnijeg rješavanja zahtjeva po pitanju ličnih dokumenata, zbog čega se usluge ovjera dokumenata pružaju u ograničenom broju od ukupno pet ovjera jednom korisniku.

-Da ne bi stvarali gužve sa ovjerama dokumenata, ograničen je broj ovjera. Oni koji imaju potrebe za ovjerom većeg broja dokumenata upućuju se u Gradsku upravu ili  u uslužne centre Borik i Starčevica, kao i u mjesne kancelarije na području grada – zaključuje načelnica Pavlović.