Nakon više od četiri decenije, Banja Luka dobija novu sportsku dvoranu

Radovi na prenamjeni bivšeg Šoping centra u sportsku dvoranu, u vrijednosti od 1,2 miliona KM, danas su i zvanično počeli, uvođenjem na gradilište izvođača radova – konzorcijuma, na čelu sa „Progres gradnjom“.

-Banja Luka će tako nakon više od četiri decenije dobiti jednu novu javnu sportsku dvoranu – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovo radilište.

Ovo je prvi od pet kapitalnih projekata, koji će ove godine biti finansiran iz emisije obveznica Grada, u vrijednosti od 6,24 miliona KM.

-Sigurno je da će nova dvorana sportistima i banjalučkim klubovima dobro doći i za treninge i za utakmice – istakao je Radojičić i dodao da je rok za izvođenje radova do šest mjeseci. On je izrazio nadu da će već tokom jeseni dvorana biti stavljena u funkciju.

Radojičić je podsjetio da je prošle godine raščišćen prostor koji je nekada bio Šoping centar i pripremljen za izgradnju nove dvorane.

-U pripremama za ovaj posao, mjesecima smo čekali odgovor jednog međunarodnog fonda koji nam je bio obećao donatorska sredstava za ovaj projekat. Kako do danas nismo dobili odgovor za tu donaciju, odlučili smo se da radimo sami, na način da smo 600.000 KM obezbijedili emisijom obveznica, dok će drugu polovinu potrebnog iznosa obezbjediti predsjednik Republike – kazao je Radojičić.

Govoreći o izgradnji dvorane kod Gimnazije, gradonačelnik je kazao da je u toku izrada studije opravdanosti na bazi završenog projekta, koja će zatim biti upućena prema Vladi RS, odnosno Ministarstvu finansija koje treba da da saglasnost na studiju.

Direktor Sportskog centra „Borik“ Manojla Zrnić, pozdravio je početak radova ističući da će nova dvorana obradovati sportske organizacije.

-Cijenim da će značajno rasteretiti dvoranu Borik, a poboljšati uslove za treninge banjalučkih sportista – zaključio je Zrnić.