Лауш: Расписан тендер за градњу кружне раскрснице

За изградњу кружног тока у насељу Лауш, код ресторана „Сирано“, ових дана расписана је јавна набавка.

Будућа кружна раскрсница на укрштању изузетно прометне Карађорђеве и Улице Јована Рашковића, значајно ће олакшати проток возила на једној од најзагушенијих тачака градског саобраћаја.

Процедуру избора извођача овог посла, процијењене вриједности око 650.000 КМ, проводи предузеће „Путеви Републике Српске“.

-Град Бања Лука је урадио потребну пројектно-техничку документацију, док су процедуру јавне набавке за избор извођача радова покренули „Путеви РС“, које води овај посао и са којим смо потписали споразум о реализацији овог пројекта – казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Како су истакли, у току су радови на градњи велике кружне раскрснице на локацији будућег тржног центра „Делта планет“ на укрштању Источног транзита и Улице олимпијских побједника.

За идућу годину планиран је наставак изградње кружних токова на више локација. У оквиру тих планова, догодине нас очекује изградња овог типа раскрница код Окружног суда и Полицијске управе.

Како су истакли из ресорног одјељења, „Путевима РС“ предложиће потписивање споразума и градњу кружног тока код „Леснине“, а Град планира за 2019. годину кружне раскрснице на укрштању улица Триве Амелице и Младена Стојановића, код бивше „Мљекаре“, те на укрштању Крфске и Улице цара Лазара.

На подручју града ове године изграђене су четири кружне раскрснице, и то двије у Алеји Светог Саве, код зграда Основног суда и Адико банке, на Ребровцу код цркве, те на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић, чиме је знатно убрзан проток саобраћаја.