Кружни ток код „Леснине“ пуштен у саобраћај, ускоро и нови спој до Западног транзита

Нова кружна раскрсница на Источном транзиту, на дионици код „Леснине“, данас је и званично пуштена у саобраћај. Изградњом овог кружног тока, приводи се крају комплетирање источне обилазнице око града.

Ово је 11. кружна раскрсница на подручју Бање Луке која је изграђена у посљедње четири године, а њих пет се односило управо на довршетак источне обилазнице.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас са Ненадом Нешићем, директором „Путева РС“ обишао нови кружни ток, истакао је да се изградњом ове раскрснице наставља реализација пројекта који је трасиран још прије више од 50 година.

-Са овом кружном раскрсницом, којом, илустрације ради, дневно прође 1.100 аутобуса јавног превоза, ми скоро да комплетирамо половину источног „прстена“ или источне трансверзале – нагласио је Радојичић.

Он је указао да је, у оквиру овог пројекта, у посљедње четири године спојен Источни транзит у Обилићеву, уз пратеће бициклистичке и пјешачке стазе, изграђено пет кружних токова, те подигнут нови мост преко Врбаса на мјесту некадашњег Зеленог моста.

Ускоро, пројекат ће бити настављен проширењем улице Ивана Горана Ковачића, на потезу од новог кружног тока код „Леснине“ до кружног тока код „Центрума“, чиме ће бити омогућен брз проток саобраћаја између Западног и Источног транзита.

-Ради се о  великом пројекту који смо успјели реализовати у овом мандату, тако да једна половина града добије модерну саобраћајницу са добром безбједношћу у саобраћају – нагласио је Радојичић.

Из „Путева РС“, који су финансирали изградању овог, кружног тока, најављују и скори почетак радова на проширењу Улице Ивана Горана Ковачића, којом ће бити спојена два кружна тока.

Директор „Путева“ Ненад Нешић прецизирао је да је ово предузеће прије неколико дана расписало тендер за избор извођача ових радова.

  • Очекујемо да у саму изградњу уђемо до половине августа и спојимо ова два кружна тока и унаприједимо путну инфарструктуру у овом дијелу Бање Луке – казао је Нешић.