„Крајишка кућа“ отвара врата на Дан града

„Крајишка кућа“, прва продавница домаћих пољопривредних производа са подручја Бање Луке и Крајине, биће отворена за Дан града – 22. априла. Како је најавио Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села, у „Крајишкој кући“ своје мјесто ће наћи око 300 аутохтоних домаћих производа.

  • Циљ је да подигнемо свијест нашег становништва о значају домаће пољопривредне производње, јер је сигурно да наши произвођачи могу да понуде квалитетне и здраве пољоприврдне производе. На полицама „Крајишке куће“ купци ће моћи да нађу сухомеснате производе, сиреве, мед, чајеве, сокове, џемове, вина, ракије те велики избор козметичких производа као што су мелеми, етерична уља, биљне капи и слично – рекао је Илић.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић, подсјетио је да је Скупштина града раније једногласно усвојила пројекат „Крајишке куће“ као нову прилику за развој домаће проиозводње.

  • Уз подршку пољопривредницима у смислу субвенција, радимо и на спровођењу врло озбиљних пројеката који би нашим пољопривредницима трербало да омогуће даљи развој. У „Крајишкој кући“ ће своје производи моћи да изложе произвођачи који имају регистрована пољопривредна газдинства. Вјерујемо да ће ова роба наћи своје купце међу Бањалучанима, али и међу туристима који посјећују наш град – истакао је Комљеновић.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић, казао је да агенција подржава Центар за развој и унапређење села у бројним пројектима које заједнички спроводе, па тако и у пројекту „Крајишке куће“.

  • Наше пољопривредне произвођаче подржавамо на више начина – од израде бизнис планова, преко брендирања до припрема за учешће у пројектима које финансирају међународне институције – изјавио је Милановић.

„Крајишка кућа“ ће се налазити у Улици краља Петра I Карађорђевића, у тзв. округлој продавници, на простору између градске тржнице и Ферхадије