Zoran Talić posjetio banjalučke „Delfine“

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Zoran Talić, učestvovao je danas u sportskoj i turističkoj atrakciji ronjenja u rijeci Vrbas u okviru ronilačkog ljeta u Banjoj Luci, projekata koji se nalazi u kalendaru turističkih manifestacija Grada. Talić kaže, osim što sportski kolektivi kao što su RK „Delfin“ obogaćuju sportsku i turističku ponudu grada, značaj RK „Delfin“ ogleda se i u humanosti, jer su jedni od prvih koji su svoje živote i kapacitete stavili u službu spasavanja ugroženih građana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

  • Koristim ovu priliku da se zahvalim RK „Delfin“, koji je aktivno uzeo učešće gdje su se nesebično dali zajedno sa civilnom zaštitom, drugim organizacijama, udruženjima i građanima kada su bile velike poplave. Aktivnosti koje RK „Delfin“ realizuje dobre su za naše sugrađane jer obogaćuju sportsku i turističku ponudu našega grada – rekao je Talić.

Igor Gajić, predsjednik RK „Delfin“, zahvalio se predsjedniku Skupštine grada na posjeti te dodao da ideja projekta „Ronilačko ljeto u Banjoj Luci“ osim zabavnog ima i edukativni karakter. RK „Delfin“ ima instruktore ronjenja koji imaju licence asocijacije HSA International za osobe sa invadilitetom i đecu sa poteškoćama u razvoju.

Podsjećamo, Ronilački klub „Delfin“ uz podršku Grada Banje Luke, organizuje besplatno sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje do 23. avgusta, a pravo učešća imaju djeca od 12 do 17 godina, dok je uslov da kandidati znaju plivati. Kandidati stiču znanja iz nekoliko oblasti: principi zaštite i očuvanja vodenih resursa i njihov značaj za pojedinca i društvenu zajednicu, specifični principi bezbjednosti prilikom plivanja u planinskim rijekama i jezerima kao i uvod u ronilački sport.