Za gradske saobraćajnice planirano 3,5 miliona KM

Gradska uprava će u ovoj godini za redovno održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i investiciono održavanje gradskih saobraćajnica izdvojiti ukupno 3.480.000 KM. Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, od ovog iznosa – za održavanje gradskih asfaltnih i makadamskih saobraćajnica planirano je 1.430.000 KM.

U okviru investicionog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, za šta je izdvojeno 700.000 KM, biće obnovljen asfaltni kolovoz na sljedećim gradskim saobraćajnicama: Kralja Petra I Karađorđevića-dio, Trive Amelice-dio, Mlađe Ćusića-proširenje, Blagoja Parovića, Milana Brankovića-dio, Ilije Garašanina (ambulanta), Srpskih rudara-dio, Karađorđeva (trotoar), Carice Milice (trotoar), Krfska, Davida Štrpca, Franca Šuberta-crkva Pobrđe, Stevana Bulajića, Grčka, Ivana Franje Jukića  i druge.

Modernizacija gradskih makadamskih saobraćajnica, za šta je izdvojeno 250.000 KM, obuhvatiće gradske saobraćajnice u sljedećim ulicama: Vuka Jelovca, Novaka Pivaševića, Jovana Bijelića, Veseli Brijeg, Arčibalda Rajsa kod broja 13, Ponirska, Vida Nježića- spoj sa Tuzlanskom, Manjačka, III Kuljanska, Stojana Bijelića,  Zdravka Dejanovića, Koste Jarića ogranak, te Mala ulica.

Ove godine planirana je i gradnja tri nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save, kao i kružna raskrsnica na spoju Ulice Isaije Mitrovića i Solunske ulice. Ovi radovi biće izvedeni u okviru rekonstrukcije gradskih saobraćajnica. Takođe u sklopu rekonstrukcije saobraćajnica na gradskom području za ovu godinu, u planu su i radovi u ulicama Put srpskih branilaca-trotoar, dio trotoara od „Hiperkorta“ prema Prijedorskoj petlji, zatim dio trotoara od mosta na rijeci Vrbas prema Olimpijskom bazenu. Ukupno za ovu stavku u budžetu je izdvojeno 1.100.000 KM.