Залужани: Асфалтиран огранак Пута српских бранилаца

У оквиру модернизације макадамских путева, ових дана је асфалтиран огранак Пута српских бранилаца у Залужанима, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

– Ради се о огранку Пута српских бранилаца, на дионици код кафе бара „Аурора“, у дужини од око 160 метара  – кажу у одјељењу.

У Савјету мјесне заједнице Залужани истичу да је, поред ове, мање интервенције, у посљедњих пар година много урађено на модернизацији путне мреже.

-Поред овог пута, ове године асфалтиране су саобраћајнице и у улицама Ненада Костића, Благоја Паровића и Приштинској – каже предсједник Савјета Мјесне заједнице Радивоје Шушњар.

Он је указао да је највећи овогодишњи пројекат у овом насељу изградња пјешачке и бициклистичке стазе уз Пут српских бранилаца, на дионици од „Хипер-Корта“ до Грмечке улице. У овај пројекат уложено је 670.000 КМ.

Ове године, за асфалирање макадама у приградским насељима биће уложено 400.000 КМ.

У току ове грађевинске сезоне већ су асфалтирани дијелови улица Петра Великог у Чесми и Бјелопоточких жртава у Дебељацима. Овогодишњим програмом планиране су Тешана Подруговића, Пут српских брабнилаца, Равногорска и друге улице гдје ће такође бити положен нови асфалт.