Dostavite prijedloge na dva regulaciona plana

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da je na sjednici Skupštine grada, održanoj 16. oktobra 2019. godine, donesena odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana za prostor između ulica Cara Lazara, Istočnog tranzita, Gavrila Principa i desne obale Vrbasa (radni naziv: Jug 4).

Izmjenom plana će biti obuhvaćen prostor uz ulicu Miloša Obilića, a odnosi se na k.č.br. 397/1 i 399 k.o. Banja Luka 4 (n.p.), ukupne površine 980 m2  i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama Mjesne zajednice Obilićevo 2.

Na istoj sjednici, Skupština grada je donijela odluku i o izradi izmjene dijela Regulacionog plana Nova Varoš, za prostor između ulica: Krajiških brigada, Trive Amelice, Kralja Petra II Karađorđevića, Pave Radana, Jovana Dučića i Ranka Šipke u Banjoj Luci.

Izmjenom plana će biti obuhvaćen prostor između Ulica srpskih pilota, Tina Ujevića i Ranka Miličevića, a odnosi se na k.č.br. br. 1033, 1034 i 1035, k.o. Banja Luka 7 (n.p.), ukupne površine 911 m2 i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i prostorijama Mjesne zajednice Nova Varoš.

Nadležno odjeljenje poziva sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnici u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Gradskoj upravi Grada Banje Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje, u formi, dopisa do  26. novembra 2019.godine.