Donacija koncerna „Agram-Euroherc“: Novo igralište za vrtić „Radost“

Zahvaljujući donaciji koncerna „Agram– Euroherc“ , vrtić „Radost“ dobio je novo dječije igralište.

-Dobili smo još jedno novo dječije igralište, i to četranaesto po redu u akciji Grada i društveno odgovornih kompanija. Ujedno, čekamo realizaciju još nekoliko dogovorenih donacija o izgradnji igrališta – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas sa predstavnicima koncerna „Agram – Euroherc“ ozvaničio završetak radova na izgradnji ovog dječijeg igrališta.

Prema njegovim riječima, djeca iz vrtića imaće priliku da koriste ovaj obnovljeni prostor za igru.

I ovom prilikom, gradonačelnik Radojičić pozvao je i druge društveno odgovorne kompanije da se priključje ovoj akciji, ističući da lokacija za gradnju igrališta ima na širem području grada.

Novo igralište u vrtiću „Radost“ koštalo je 60.000 KM, od čega je učešće „Agrama“ 50.000 KM i Grada 10.000 KM. Radove je izvelo preduzeće „Građenje Đurić“.

Lauš 1 i 2

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti gradnje igrališta na Laušu, gradonačelnik Radojičić je kazao da je na prostoru MZ Lauš 2 planirano igralište koje će biti izgrađeno u saradnji sa UNDP-om, dok na prostoru MZ Lauš 1 nema gradske zemlje, iako postoji zainteresovan donator.

-Ukoliko postoji parcela u vlasništvu koji bi neko donirao, onda bismo mogli izgraditi i igralište u toj MZ – naglasio je gradonačelnik Radojičić.