Donacija Adiko banke: Starčevica dobila dječije igralište

Mališani Starčevice dobili su novo, savremeno dječije igralište u Ulici Sime Miljuša, sagrađeno u  okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Novoizgrađeno igralište donacija je Adiko banke, a danas su ga svečano otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i članica Uprave Adiko banke Banja Luka, Žaklina Dimitrijević.

Radojičić je kazao da je ovo 19. dječije igralište sagrađeno u okviru ove akcije, podignuto u posljednjih godinu i po dana.

-Zahvaljući donaciji Adiko banke, koja se svesrdno uključila u ovu akciju, mališani iz našeg najvećeg naselja dobili su novo mjesto za igru – kazao je Radojičić. Kako je istakao, Starčevica, kao veliko naselje, ima potrebu za još dječijih igrališta.

Najavio je da će uskoro biti otvoreno i novo igralište za mališane u Novoj varoši, te pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.

Novootvoreno igralište u Sime Miljuša opremljeno je brojnim savremenim rekvizitima, koji zadovoljavaju najviše svjetske standarde.

-Mi smo u okviru naše strategije društveno odgovornog poslovanja odlučili finansirati obnovu igrališta na Starčevici, kako bi najmlađi stanovnici ovog naselja dobili adekvatno mjesto za igru u neosrednoj blizini svojih domova – istakla je Žaklina Dimitrijević, te dodala da Adiko banka kontinuirano radi na projektima koji unapređuju životne uslove djece i mladih.

Prema njenim riječima, Adiko banka, kao društveno odgovorna kompanija, doniraće i GPS narukvice za djecu sa autizomom, a planirana je i donacija udžbenika za učenike nekoliko osnovnih škola u BiH.