„Građanska patrola“: Mnogo prijava za oboljela i neorezana stabla

Tokom proteklog mjeseca, sugrađani su putem mobilne aplikacije „Građanska patrola“ u najvećoj mjeri prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odlaganje smeća, ali i oboljela i neorezana stabla koja ugrožavaju učesnike u saobraćaju.

Kvarovi na rasvjeti su prijavljeni u ulicama Starog Vujadina, Stepe Stepanovića, Šargovačkoj i Ravnogorskoj. Po prijemu prijava, naloženo je otkalanjanje ovih kvarova.

Nepropisno odložen otpad građani su uočili u ulicama Braće Podgornika, Dragana Bubića, Ivana Gorana Kovačića, Maksima Gorkog, dok su građani iz Ulice Vojislava Đede Kecmanovića tražili postavljanje još jednog kontejnera. Nadležno odjeljenje naložilo je „Čistoći“ da ukloni otpad sa prijavljenih lokacija.

Istovremeno, građani su na više lokacija primjetili neorezano drveće koje ometa normalno odvijanje saobraćaja, što je bio slučaj u Bulevaru Stepe Stepanovića, a nekoliko prijava se odnosilo i na osušena stabla u Ulici Banović Strahinje, Braće Jugovića i Vuka Karadžića.

  • Ove dojave su nam od velikog značaja, pogotovo kada su u pitanju bolesna stabla. Odmah po prijemu prijava na teren izlazi stručni tim koji utvrđuje stanje stabla i ukoliko je stablo bolesno, te predstavlja opasnost za ljude i imovinu, odmah pristupamo uklanjanju. Takođe, kada nam građani dojave da krošnja drveta ometa odvijanje saobraćaja ili prekriva saobgraćajni znak, odmah reagujemo i izdajemo nalog za orezivanje – kažu u Odjeljenju za komuinalne poslove.

Tokom proteklog mjeseca prijavljena su i oštećenja na dječjim igralištima u ulicama Banović Strahinje i u Novoj varoši. Grad Banja Luka i ovom prilikom apeluje na sve sugrađane da čuvaju komunalnu opremu koja je zajedničko dobro, a sve eventualne nepravilnosti da prijave Odjeljenju za komunalne poslove ili Komunalnoj policiji