„Грађанска патрола“: Много пријава за обољела и неорезана стабла

Током протеклог мјесеца, суграђани су путем мобилне апликације „Грађанска патрола“ у највећој мјери пријављивали кварове на јавној расвјети, непрописно одлагање смећа, али и обољела и неорезана стабла која угрожавају учеснике у саобраћају.

Кварови на расвјети су пријављени у улицама Старог Вујадина, Степе Степановића, Шарговачкој и Равногорској. По пријему пријава, наложено је откалањање ових кварова.

Непрописно одложен отпад грађани су уочили у улицама Браће Подгорника, Драгана Бубића, Ивана Горана Ковачића, Максима Горког, док су грађани из Улице Војислава Ђеде Кецмановића тражили постављање још једног контејнера. Надлежно одјељење наложило је „Чистоћи“ да уклони отпад са пријављених локација.

Истовремено, грађани су на више локација примјетили неорезано дрвеће које омета нормално одвијање саобраћаја, што је био случај у Булевару Степе Степановића, а неколико пријава се односило и на осушена стабла у Улици Бановић Страхиње, Браће Југовића и Вука Караџића.

  • Ове дојаве су нам од великог значаја, поготово када су у питању болесна стабла. Одмах по пријему пријава на терен излази стручни тим који утврђује стање стабла и уколико је стабло болесно, те представља опасност за људе и имовину, одмах приступамо уклањању. Такође, када нам грађани дојаве да крошња дрвета омета одвијање саобраћаја или прекрива саобграћајни знак, одмах реагујемо и издајемо налог за орезивање – кажу у Одјељењу за комуиналне послове.

Током протеклог мјесеца пријављена су и оштећења на дјечјим игралиштима у улицама Бановић Страхиње и у Новој вароши. Град Бања Лука и овом приликом апелује на све суграђане да чувају комуналну опрему која је заједничко добро, а све евентуалне неправилности да пријаве Одјељењу за комуналне послове или Комуналној полицији