Градоначелник приредио пријем поводом Дана града

Поводом 22. априла – Дана града и дана када је Бања Лука у Другом свјетском рату ослобођена од фашизма, градоначелник Игор Радојичић је приредио данас пријем за представнике јавног живота града.

У свом обраћању представницима медија, цивилног сектора, културе и спорта, Радојичић је нагласио да смо поносни на 22. април, дан када је поражен фашизам и дан када је наш град дочекао слободу, као и на нашу антифашистичку традицију. Он је захвалио свима на сарадњи.

– Имамо много планова и идеја како да развијамо наш град, много тога смо и започели. Највише радимо на саобраћајној инфраструктури, у току су радови на спајању Источног транзита, те изградњи кружне раскрснице на Ребровцу. Планирано и изградњу Новог Зеленог моста и још шест кружних раскрсница у граду. Такође, у овом моменту радимо и на неколико стратешких докумената којима планирамо развој града у наредним деценијама. Ту су стратегија развоја града, нови урбанистички план, те стратегија развоја културе коју радимо као документ у оквиру наше кандидатуре за Европску престоницу културе 2024. године, а најважнији капитални пројекат је изградња нове топлане – поручио је градоначелник Радојичић.

Он је додао да су у току или су завршени бројни пројекти којима се настоје побољшати услови живота у нашем. Међу најважнијим пројектима градоначелник је истакао изградњу дјечијих игралишта, пројекат који Град реализује заједно са друштвено одговорним компанијама.

– До сада смо изградили 12 нових дјечијих игралишта, у плану је још шест и сви који желе да нам се придруже у овој акцији су добро дошли. Завршили смо и прву фазу обнове „Паркића“, затим уредили мол испод дворане Обилићево, а сада тражимо друге локације у граду гдје бисмо мањим интервенцијама уљепшали простор. Грађани траже још простора за рекреацију и у тој области смо запоечли изградњу трим стазе у Парку Мледен Стојановић, планирамо пјешачке стазе и арборетум у Трапистима, а расписан је позив за туристички возић који ће возити на Бањ брдо – рекао је Игор Радојичић.

Свечана академија

Градоначелник Игор Радојичић, најавио је и свечану академију која ће бити одржана 22. априла у Банском двору. Он је рекао да су најављени доласци чак 35 делегација из 10 земаља.