Gradonačelnik na terenu u Piskavici i Bronzanom majdanu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, obišao je danas mjesne zajednice Piskavica i Bronzani majdan. Prvo je u zaseoku Kneževići, u MZ Piskavica, ozvaničio početak izgradnje vodovoda u dužini od 336 metara čime će biti obezbijeđena voda za sve korisnike u ovom zaseoku. Nakon toga, u zaseoku Štrpci, Radojičić je obišao izgradnju drugog kraka vodovoda dužine 850 metara.

– Ukupna vrijednost ovih radova je oko 80.000 KM, sa ciljem da se vodovod, koji je već stigao do ovih krajeva, sprovede u domaćinstva koja nisu imala vodu. To je dio šire priče, pošto ove godine imamo mnogo posla u oblasti vodosnabdijevanja. Od Crnog vrela gdje bi trebalo da završimo fabriku vode i gdje su u toku tri tendera za tri kraka ovog vodovoda u Golešima, Donjem Pervanu i rezervoaru Đurića glavica. Imamo i nekoliko vodovoda na pordučju Manjače i Rekavica, a kroz rebalans budžeta bismo trebali da dobijemo dodatna sredstva za vodovod u Pezića polju, a razmatramo i mogućnost ulaganja u vodovode Česma 4 i Karanaovac – Jagare – rekao je prilikom obilaska terena gradonačelnik Radojičić.

Brojne aktivnosti na terenu, Radojičić je nastavio u Bronzanom majdanu gdje je posjetio lokalnu Osnovnu školu „Mladen Stojanović“ i obnovljeno sportsko igralište ove škole. Za ovaj posao Grad je izdvojio 23.000 KM.

U ovom naselju, gradonačelnik Radojičić je obišao i novootvorenu fabriku obuće „AM šuz“. Nakon obilaska fabrike, Radojičić je rekao da je konačno obnovljena proizvodnja u ovoj fabrici i da sada postoji dobar partner koji je ozbiljan.

– Kapacitet ovog pogogna je da se ovdje zaposli 200 radnika, što za ovaj kraj može biti veoma značajno. Teško je sjetiti se kada je ovdje otvoren bilo kakav pogon, a ovo je područje u koje je jako malo ulagano u komunalnu infrastrukturu i potrebe su zaista velike. U proteklih godinu i po dana, pokušavali smo na različite načine da intervenišemo. Prošle godine je urađen most u Obrovcu, a radili smo i na niskonaponskoj mreži u Stratinskoj, zatim obnovili igralište kod škole, a završićemo i drugo. Ovaj kraj očekuje i vodu sa Crnog vrela, a mogu najaviti i interevencije na putnom pravcu kod manastira Gomionica – naveo je gradonačelnik Radojičić.

Odbornik u Skupštini grada Dragomir Batar, rekao je da je ovo jedan od najznačajnih perioda u bližoj istoriji Bronzanog majdana.

– Vraćamo se proizvodnji obuće i siguran sam da ćemo ubrzo nadmašiti broj od 180 radnika koliko je nekad zapošljavala ova fabrika. Put koji se trenutno radi prema Sanskom Mostu može biti od velikog značaja za ovaj kraj. Putevi, vodovodi, struja i radna mjesta su osnovni uslovi da ljudi ovdje ostanu da žive – zaključio je Batar.