Banja Luka slavi Spasovdan

Banja Luka danas obilježava Spasovdan, slavu grada i Sabornog hrama Hrista Spasitelja. U jutarnjim časovima održana je sveta arhijerejeska liturgija koju je služio episkop banjalučki Jefrem, a poslije osveštanja slavkog kolača i žita, uslijedila je litija oko Sabornog hrama.

Čestitajući sugrađanima krsnu slavu, gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da ove godine grad Spasovdan dočekuje u drugačijim okolnostima.

  • Svi pokazetelji koje imamo posljednjih dana govore o tome da se epidemija virusa korona smiruje i da smo kroz taj veliki izazov prošli. Ostaju socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da uz sve probleme i izazove, nastavimo istim razvojnim putem – naglasio je Radojičić.

Radojičić je podsjetio da je Grad posljednjih godina pravio ozbiljne razvojne korake i imao pozitivne korake u svim elementima, te izrazio očekivanje da će nastaviti tim putem.

-To znači veliki broj ulaganja u gradu, poboljšavanje uslova života, gradnju komunalne infrastrukture, vrtića, saobraćajnica, mostova i svega što građanima treba – poručio je Radojičić.

Današnju krsnu slavu – Spasovdan, Radojičić je čestitao i prijateljskim gradovima Beograd i Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, uz čestitke građanima za krsnu slavu, napomenuo je da je Grad preduzeo sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita zdravlja stanovništva i javnog zdravlja.

  • Nadam se da ćemo prevazići posljedice, prije svega ekonomske i da ćemo se vratiti investicionim aktivnostima koje smo imali prije pandemije – rekao je Talić.