Почиње јесење уређење града: Изнесите крупни отпад!

Јесења акција чишћења и уређења града почиње у понедјељак, 15. октобра и трајаће све до 10. новембра.

Одвоз крупног отпада, изузев грађевинског, и ове јесени биће организован у свим мјесним заједницама. Отпад ће се моћи одложити у постављене контејнере, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз.

Како је предвиђено програмом, у периоду од 15. до 29. октобра, акцијом ће бити обухваћене градске мјесне заједнице на десној обали Врбаса и сеоске мјесне заједнице које гравитирају магистралном путу Бања Лука – Јајце и платоу Мањаче. Од 29. октобра до 10. новембра, акција ће се проводити у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају  магистралном путу  Бања Лука-Приједор и путу Бања Лука – Бронзани мајдан.

-Желимо суграђанима да омогућимо да сав отпад који имају, изнесу на мјеста која су одређена за то, како би уредили свој животни простор, а тиме и цијели град. Основни циљ акције је да се спријечи стварање дивљих депонија, те да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, опалог лишћа, затим отпада и смећа из ријека и потока, те сваке друге врсте отпада који оптерећује и загађују нашу животну средину – казали су из надлежног Одјељења за комуналне послове.

Овом приликом, позвали су суграђане да се укључе у акцију и изнесу отпад на за то предвиђена мјеста.

И ову акцију, надлежне градске службе проводе у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, те уз координацију са мјесним заједницама и предузећима „Чистоћа“ и „Еко еуро тим“, која ће одвозити отпад.

У прошлогодишњој јесењој акцији чишћења и уређења сакупљено је 495 тона отпада.

Распоред јесење акције

Погледајте