Проширена Видовданска улица

У циљу смањења саобраћајних гужви у централној зони, данас су завршени радови на проширењу саобраћајнице у Видовданској улици, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

– Саобраћајница је проширена у дужини од 250 метара, на потезу од раскрснице код старе зграде Владе РС до укрштања са Грчком улицом, односно зграде Централне банке што би требало да утиче на смањење загушења која су се јављала у тзв. шицевима- истиче начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Уклоњен je тротоар на десној страни саобраћајице, а нова пјешачка стаза изграђена је између постојећег дрвореда, без уклањања стабала.

-Током дана биће завршено и исцртавање хоризонталне сигнализације јер ће нова саобраћајница имати четири траке за кретање возила, што би требало да убрза саобраћај на овој дионици и спријечи загушења – каже он.

Ови радови изводе се у оквиру ширег плана, чији је крајњи циљ формирање паралеле са Улицом краља Петра I Карађорђевића, на дионици од старе зграде Владе РС до кружног тока код Полицијске управе, који је тренутно у градњи.

У Одјељењу подсјећају да је недавно проширена и раскрсница Јувана Дучића и Вука Караџића која се налази у близини што такође смањује гужве у централној зони.

-Према позитивним реакцијама возача може се закључити како ови, наизглед, мањи захвати доприносе убрзању саобраћаја у централној зони – истакао је Сандић.