Од данас панорамским мини бусом на Бањ брдо

Бањалучани и туристи од данас на Бањ брдо могу доћи и панорамским мини бусом.

Градоначелник Игор Радојичић, предсједник Скупштине Града Зоран Талић, те представници Туристичке организације града, Ротари клуба и медија данас су били први корисници овог мини буса, чија је полазна станица код фабрике обуће „Бема“. Све данашње вожње, у знак промције, биће бесплатне.

Бус ће радним данима возити пет пута дневно, а викендом десет пута. Додатни садржај на Бањ брду је телескоп, који је донирала ротари заједница Бања Лука.

-Од данас имамо два нова садржаја на Бањ брду. Управо смо дошли туристичким аутобусом који је јутрос кренуо и који ће саобраћати сваким даном до 30. септембра – казао је градоначелник Радојичић послије јутрошње промотивне вожње и додао да је Град још зимус покренуо ове активности, прво са намјером да на овој локацији добије туристички возић, за који није било пријављених на јавном позиву.

Он је нагласио да је ово добро рјешење и за туристе који долазе у град да туристичким бусом дођу на Бањ брдо, али и за старије и болесне суграђане да дођу на овај видиковац изнад града.

Према његовим ријечима, осим туристичког буса, који је бредниран, на овом мјесту, захваљујући донацији бањалучког Ротари клуба постављен је телескоп са кога се види наш град.

-За кориштење је потребно издвојити једну КМ која иде у хуманитарне сврхе. Тиме смо још једним детаљем обогатили нашу туристичку понуду – истакао је Радојичић.

Он је подсјетио да је Град прошле године на овој локацији урадио и пјешачку стазу кроз шуму, од пондожја до врха, да је цијелом трасом поставио лед расвјету, а да ће се ове године радити стаза од бање у Српским топлицама.

-Настојимо да ово мјесто, које јесте и спомен мјесто и обиљежје подизања устанка 1941. године, али и данас омиљено шеталиште и рекреативна зона за Бањалучане, обогатимо додатним садржајима и да како домаћи тако и гости буду задовољни – закључио је градоначелник Радојичић.

Директор Туристичке организације града Бање Луке Ирена Радојевић казала је да су ови нови садржаји са аспекта туризма јако значајни, јер сада више неће бити проблем како доћи до Бањ брда.

У име Ротари клуба Бања Лука Илија Трнинић, рекао је да су у духу ротаријанства и њихових акција у граду – препознали да је јако важно да имају другачију перспективу према граду, па су тако одлучили и подржали пројекат „Гледај да донираш“ и у сарадњи са Градом поставили панорамски телескоп.

-Ово је једна од активности ротаријанске заједнице у Бањој Луци и ми ћемо наставити сарадњу како са Градом тако и са другим институцијама – закључио је Трнинић.

Распоред полазака Бањ буса

Погледај